Selecteer een pagina

Compassie

Een acht weekse groepstraining, online of op locatie.

De compassietraining (MBCL)

De compassietraining (Mindfulness Based Compassionate Living) is een verdieping van de mindfulnesstraining.

Een voorwaarde voor deelname is dat je eerder hebt deelgenomen aan een 8-weekse mindfulnesstraining. Je gaat in de MBCL een stapje verder met het onderzoeken van je automatische, niet altijd helpende, innerlijke patronen.  Net als in de mindfulnesstraining staat het ervaren centraal maar er is meer uitleg over en aandacht voor verdiepende thema’s.

Aan de hand van zelfonderzoek wordt aan eigen ervaring getoetst wat heilzaam is en wat niet. Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Net als meer opmerkzaam zijn kun je vriendelijkheid en mildheid trainen. Je oefent om met meer vriendelijkheid, zorg en mildheid om te gaan met jezelf en anderen.

De training bestaat online uit acht sessies van elk 2 uur. Op locatie duren de sessies een half uur langer. Anders dan in de mindfulnesstraining zijn dit niet perse wekelijkse sessies. Er zit wat meer tijd tussen sommige sessies zodat je de gelegenheid hebt om dat wat je ervaart en leert over jezelf wat meer te laten bezinken. Zie ook:

www.compassietraining.nl 

(ONLINE) COMPASSIE TRAINING 

Heb je de (online) mindfulnesstraining gevolgd? Is het je goed bevallen en wil je meer verdieping?  Heb je eerder ergens anders een mindfulnesstraining gevolgd? Wil je nu graag meer verdieping maar kun je geen tijd vinden om naar een compassietraining te gaan? Heb je lichamelijke beperkingen? Of heb je de puf niet om ‘s avonds nog de deur uit te gaan? Misschien woon je niet in de buurt en wil je toch aan de slag met verdieping van mindfulness? De online compassietraining biedt uitkomst.  Volg je de training liever op locatie? Kijk even in de agenda voor de mogelijkheden.

Hoe werkt het online?

Je volgt de officiële compassie MBCL training. Maar dan gemakkelijk en comfortabel vanuit je eigen huis. Je hoeft er de deur niet voor uit en toch heb je steun aan het oefenen in een kleine groep die samen met jou de training online volgt.

Wat heb je nodig:

 • Een mindfulnesstraining gevolgd hebben
 • Zin, moed én vertrouwen
 • Online: een laptop, een goede Wifi verbinding en een rustige ruimte
 • Het werkboek Compassie in je leven, mindfulness verdiepen met heartfulness. Van Frits Koster & Erik van den Brink. (zelf aan te schaffen)
  ISBN nr. 9789024426416.

Tijdsinvestering 

– 8x Zoom sessie van 2 uur (op locatie duren de sessies 2 1/2 uur)

– ca. 30 minuten per dag oefenen

– 1x via Zoom of op locatie stilteoefendag van 4 1/2 uur

– 1x via Zoom of op locatie terugkombijeenkomst van 2 uur

Kosten

375 euro * voor de groepstraining

575 euro voor de individuele training

*Mochten de kosten niet worden vergoed en je hebt een kleine beurs, informeer dan bij mij naar de mogelijkheden.

Inbegrepen

 • Voorgesprek via Zoom of telefonisch
 • 8 x Zoom sessie of op locatie met Yvonne in een kleine groep
 • Audio opnames van de oefeningen
 • Stilteoefendag
 • Terugkombijeenkomst

Herkomst

De 8 weken durende cursus Compassietraining, die officieel Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) wordt genoemd, is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van (zelf)compassie.

De training is ontwikkeld door Erik van den Brink (psychiater) en Frits Koster en is onder meer gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach, Barbara Fredrickson en Kristin Neff. Net als bij de mindfulnesstraining zijn de voornaamste leermeesters de eigen ervaring en de uitwisselingen in de groep. Deelnemers zijn vrij in wat en hoeveel ze met elkaar delen en hoeven de problemen voor elkaar niet op te lossen. Wel kunnen ze elkaar ondersteunen door ook in de uitwisselingen mindfulness en compassie te beoefenen.

In onze cultuur ervaren veel mensen psychische problemen, hebben een lage dunk van zichzelf en gaan gebukt onder zelfverwijt of schaamte. We kunnen somber, angstig, hunkerend, boos of wantrouwend in de wereld staan en moeite hebben om warme gevoelens voor onszelf en anderen te ervaren. We kunnen vluchten in isolement of ons storten in bezigheden of relaties die ons niet echt voldoening geven. Juist dan valt compassietraining te overwegen, waarin oefeningen aangeboden worden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren. bron:www.compassietraining.nl

aanmelden of meer informatie

15 + 2 =

Contact

Yvonne van Kooten
(06) 183 27 454
info@yvonnevankooten.nl
Reg.nr. SMR 200828
Reg.nr. VMBN 20211632
KvK 84923024

× Hoe kan ik je helpen?