Selecteer een pagina

Compassie

Een acht weekse online groepstraining.

De compassie training (MBCL)

De compassie training (Mindfulness Based Compassionate Living) is een verdieping van de mindfulness training.

Een voorwaarde voor deelname is dat je eerder hebt deelgenomen aan een 8-weekse mindfulness training. Je gaat in de MBCL een stapje verder met het onderzoeken van je automatische, niet altijd helpende, innerlijke patronen.  Net als in de mindfulness training staat het ervaren centraal maar er is meer uitleg over en aandacht voor verdiepende thema’s.

Aan de hand van zelfonderzoek wordt aan eigen ervaring getoetst wat heilzaam is en wat niet. Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Net als meer opmerkzaam zijn kun je vriendelijkheid en mildheid trainen. Je oefent om met meer vriendelijkheid, zorg en mildheid om te gaan met jezelf en anderen.

De training bestaat uit acht sessies van elk 2 uur. Anders dan in de mindfulness training zijn dit niet perse wekelijkse sessies. Er zit wat meer tijd tussen sommige sessies zodat je de gelegenheid hebt om dat wat je ervaart en leert over jezelf wat meer te laten bezinken.

www.compassietraining.nl

www.mbcl-international.net   

ONLINE COMPASSIE TRAINING 

Heb je de online mindfulness training gevolgd? Is het je goed bevallen en wil je meer verdieping?  Heb je eerder ergens anders een mindfulness training gevolgd? Wil je nu graag meer verdieping maar kun je geen tijd vinden om naar een compassie training te gaan? Heb je lichamelijke beperkingen? Of heb je de puf niet om ‘s avonds nog de deur uit te gaan? Misschien woon je niet in de buurt en wil je toch aan de slag met verdieping van mindfulness? De online compassie training biedt uitkomst.

Hoe werkt het?

Je volgt de officiële compassie MBCL training. Maar dan gemakkelijk en comfortabel vanuit je eigen huis. Je hoeft er de deur niet voor uit en toch heb je steun aan het oefenen in een kleine groep die samen met jou de training online volgt.

Wat heb je nodig:

 • Een mindfulness training gevolgd hebben
 • Zin, moed én vertrouwen
 • Een laptop en goede Wifi verbinding
 • Een rustige ruimte
 • Het werkboek Compassie in je leven, mindfulness verdiepen met heartfulness. Van Frits Koster & Erik van den Brink.
  ISBN nr. 9789024426416.

Tijdsinvestering

– 8x live Zoom sessie van 2 uur

– ca. 30 minuten per dag oefenen

– 1x live Zoom stilteoefendag van 4 1/2 uur

– 1x live Zoom terugkombijeenkomst van 2 uur

Kosten

375 euro * voor de groeptraining

575 euro voor de individuele training

*Mochten de kosten niet worden vergoed en je hebt een kleine beurs, informeer dan bij mij naar de mogelijkheden.

Inbegrepen

 • Voorgesprek via Zoom
 • 8 x live Zoom sessie met Yvonne in een kleine groep
 • Audio opnames van de oefeningen
 • Stilteoefendag
 • Terugkombijeenkomst

Herkomst

De 8 weken durende cursus Compassietraining, die officieel Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) wordt genoemd, is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van (zelf)compassie.

De training is ontwikkeld door Erik van den Brink (psychiater) en Frits Koster en is onder meer gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach, Barbara Fredrickson en Kristin Neff. Net als bij de mindfulness training zijn de voornaamste leermeesters de eigen ervaring en de uitwisselingen in de groep. Deelnemers zijn vrij in wat en hoeveel ze met elkaar delen en hoeven de problemen voor elkaar niet op te lossen. Wel kunnen ze elkaar ondersteunen door ook in de uitwisselingen mindfulness en compassie te beoefenen.

In onze cultuur ervaren veel mensen psychische problemen, hebben een lage dunk van zichzelf en gaan gebukt onder zelfverwijt of schaamte. We kunnen somber, angstig, hunkerend, boos of wantrouwend in de wereld staan en moeite hebben om warme gevoelens voor onszelf en anderen te ervaren. We kunnen vluchten in isolement of ons storten in bezigheden of relaties die ons niet echt voldoening geven. Juist dan valt compassietraining te overwegen, waarin oefeningen aangeboden worden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren. bron:www.compassietraining.nl

aanmelden of meer informatie

15 + 3 =

Contact

Yvonne van Kooten
(06) 183 27 454
info@yvonnevankooten.nl
Reg.nr. SMR 200828
Reg.nr. VMBN 20211632
KvK 84923024
BTW NL004044410B21