Selecteer een pagina

Mindfulness

Acht weekse online groepstraining

De mindfulness training (MBSR)

De mindfulness training oftewel de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) wordt ook wel ‘aandachttraining’ genoemd. Want dat is wat je gaat doen, je aandacht trainen om meer in het ‘hier en nu’ te zijn. En dat vraagt echt training want onze aandacht is vaak overal behalve in het hier en nu. We zijn geneigd te piekeren over het verleden of we maken ons zorgen over dingen die zouden kunnen gaan gebeuren. En zo zit je onbewust vast in je eigen, vaak negatieve, gedachtenspiraal en handel je keer op keer op de automatische piloot.    

Mindfulness kan zorgen voor meer rust in je hoofd en in je lijf. Het helpt je te vertragen en de balans te herstellen. Omdat je opmerkzaamheid toeneemt word je bewuster van de automatische patronen in je denken, voelen en doen.

Het is een effectief gebleken methode voor als je beter wil leren omgaan met stress, negatieve of angstige gedachten en gevoelens, piekeren, slaapproblemen, chronische pijn, vermoeidheid en burn-out klachten.

“Elk moment is een plaats waar je nog nooit geweest bent”

De online mindfulness training 

Kun je geen tijd vinden in je drukke leven om naar een mindfulness training te gaan? Heb je een kwetsbare gezondheid en/of een lichamelijke beperking? Of heb je de puf niet om ‘s avonds nog de deur uit te gaan? Misschien woon je niet in de buurt en wil je toch aan de slag met mindfulness? De online mindfulness training biedt uitkomst.

Hoe werkt het?

Je volgt de officiële mindfulness MBSR training. Maar dan gemakkelijk en comfortabel vanuit je eigen huis. Je hoeft er de deur niet voor uit en toch heb je steun aan het oefenen in een kleine groep die samen met jou de training online volgt.

Wat heb je nodig: 

– Zin, doorzettingsvermogen én vertrouwen

– Een laptop en goede Wifi verbinding

– Een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt door eventuele huisgenoten. 

Tijdsinvestering

  • 8x live Zoom sessie van 2 uur
  • Ca. 30 minuten per dag oefenen
  • 1x live Zoom stilteoefendag van 4 1/2 uur
  • 1x live Zoom terugkombijeenkomst van 2 uur

Kosten

Groepstraining 375* euro

Individuele training 575 euro

*Mochten de kosten niet worden vergoed en je hebt een kleine beurs, informeer dan bij mij naar de mogelijkheden.

Inbegrepen

  • Voorgesprek via Zoom
  • 8 x live Zoom sessie met Yvonne in een kleine groep
  • Audio opnames van de oefeningen
  • Werkboek met theorie en persoonlijk logboek
  • Stilteoefendag
  • Terugkombijeenkomst

Vergoeding
Ik ben geregistreerd in het Mindfulness Register en opgeleid tot gecertificeerd mindfulness trainer in de hoogste categorie (VMBN categorie 1). Hierdoor weet je zeker dat je goed begeleid wordt en kun je een kwalitatief goede en inspirerende mindfulness training verwachten. Ook is daardoor volledige vergoeding van de online mindfulness training mogelijk. Informeer bij je zorgverzekeraar of kijk op ZorgWijzer.

Werkgevers/UWV/Arbo
In het kader van duurzame inzetbaarheid en/of persoonlijke ontwikkeling vergoeden werkgevers vaak de (online) mindfulness training.

Mantelzorgers
Informeer bij je zorgverzekeraar of bij je gemeente naar de mogelijkheden. Ook de online training wordt vaak vergoed.

Herkomst

De Mindfulness training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.

De Amerikaan dr. Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness verbonden met Westerse psychologische inzichten in de achtweekse mindfulness training. Die nu al meer dan 40 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. Onderzoek laat zien dat mindfulness training zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Deze brede werkzaamheid zorgt ervoor dat mindfulness voor heel veel mensen van waarde is.

Dr. Jon Kabat-Zinn is inmiddels met emeritaat maar werkte als moleculair bioloog, in het academisch ziekenhuis van de universiteit van Massachusetts. Hij was daarnaast ervaren in meditatie en yoga. Het viel hem op dat chronische patiënten die medisch gezien uit-behandeld waren, vaak tussen wal en schip vielen. Zij kregen te horen dat ze maar moesten ‘leren leven’ met hun klachten, maar niemand kon hen uitleggen hoe. Hij ontwikkelde MBSR met als doel patiënten middelen te geven waardoor ze zelf iets aan hun gezondheid en de beleving ervan konden (blijven) doen. Centraal in zijn benadering staat het ontwikkelen van de kwaliteit van aandacht.

Aanmelden of meer informatie?

3 + 9 =

Contactinformatie

Yvonne van Kooten
(06) 183 27 454
info@yvonnevankooten.nl
Reg.nr. SMR 200828
Reg.nr. VMBN 20211632
KvK 84923024
BTW NL004044410B21