Selecteer een pagina

Over Yvonne

 

Sinds 2001 ben ik werkzaam als geestelijk verzorger en als vertrouwenspersoon bij een grote zorgorganisatie. Vanuit deze achtergrond heb ik ondervonden hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Door het beoefenen van mindfulness en compassie heb ik ook meer mildheid naar mezelf en naar anderen ontwikkeld. Dit heeft voor mij echt bijgedragen aan meer innerlijke veerkracht en een algeheel gevoel van ‘beter in mijn vel zitten’. Daarom geeft het mij veel voldoening om anderen hierin ook te mogen trainen.

Ik ben mindfulness en compassie trainer. Geregistreerd in het Mindfulness Register, categorie 1 lid bij de beroepsvereniging VMBN en in het MBCL register A en B. Verder ben ik getrouwd, moeder van 3 kinderen en de trotse oma van 3 kleinkinderen.

 

Wat anderen zeggen over Yvonne

Online mindfulness groep

“De rust die zij uitstraalt, de prettige toon en de heldere communicatie.”

“Je voelt en merkt aan alles dat Yvonne mindfulness helemaal eigen heeft gemaakt, ze spreekt uit ervaring en wist precies waar wij soms tegenaan konden lopen.”

“Ook al was onze training via Zoom, Yvonne wist ons als groep toch met elkaar te verbinden, zij had een luisterend oor voor iedere cursist en iedereen kon zijn ervaringen delen of vragen stellen. Wij voelden ons veilig in de groep en iedereen durfde zich kwetsbaar op te stellen.”

“Rustige en vertrouwen gevende uitstraling.”

“Goed kunnen luisteren naar iedere cursist en geen enkele vraag of opmerking is raar. Continue en op een heel natuurlijke manier de kern van mindfulness onder de aandacht brengen. Fijne oefeningen in de audio.”

Online mindfulness groep

“Ik heb geleerd om af en toe een adempauze in te lassen. Bewustwording van het feit dat ik te weinig in het moment zit en voel, ervaar wat situaties met me doen. Ik vind dat je helder uitleg geeft. Je bent concreet en hebt duidelijk voor ogen hoe je het wilt, maar je hebt hierin een prettige zachtheid.”

“Je komt afspraken na. Stuurt alles op tijd op. Je communicatie is zowel “online” als schriftelijk heel duidelijk. Je hebt een prettige stem. Dat vind ik wel heel belangrijk omdat je toch dagelijks de oefeningen moet doen.”

“Ik heb geleerd meer in het hier en nu aanwezig te zijn. Vooral loslaten. Inzicht in de manier waarop ik controle wil houden. Jij legt het allemaal zo helder uit. Ook daardoor heb ik inzicht in mijzelf gekregen. Grenzen worden goed door jou bewaakt. Je bent daarin een geweldige gespreksleider. Er was ook humor.”

“Ik heb geleerd wat het nut is van mindfulness, oefenen om automatische stressreacties aan te pakken. Dingen met aandacht doen en oefenen iets te laten zijn zoals het is.”

“Ik heb geleerd om te ontspannen door de ademhalingsoefeningen. En om meer begrip en compassie met en voor mezelf te hebben, voor mijn denken en handelen. Het via Zoom volgen van de training leek mij in eerste instantie moeilijk maar ik heb het als heel prettig gevonden om in mijn eigen omgeving de lessen te volgen. “

Online MBCL (compassie) groep

”De training heeft me geleerd nog bewuster te genieten van alle dingen die er zijn, de natuur, wandelen, dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Ik sta ook positiever in het leven. Ik geef andere mensen meer complimenten, wat ik zelf ook fijn vind. Ik heb het gevoel dat ik een groter hart heb gekregen.”

”Ik heb de training als zeer fijn ervaren en ben echt blij dat ik de training gevolgd heb, dat ik zo enthousiast ben komt mede door de manier waarop jij de training hebt gegeven, de rust die je uitstraalt en iedereen de tijd en ruimte geeft om zijn verhaal te vertellen. Ik voelde me veilig om mijn verhaal te vertellen.”

”Ik ben dankbaar dat ik deze cursus bij jou heb gevolgd. Het was zo een waardevolle verdieping op de vorige training waardoor ik mezelf nog beter heb leren kennen, het heeft mij handvatten gegeven hoe ik beter kan om gaan met voor mij uitdagende situaties. Het heeft geholpen om mezelf minder verantwoordelijk voor anderen te voelen en dat geeft ruimte en rust.”

”Ondanks dat wij de cursus online deden voelden wij ons echt met elkaar verbonden en veilig genoeg om ons kwetsbaar op te stellen of om vragen te stellen Ik kan de cursus iedereen aanbevelen die zichzelf beter wil leren kennen.”

Individuele compassie training 2022

“Als mindfulnesstrainer heb ik het vaak over zelfcompassie met mijn deelnemers, maar zelf had ik nog nooit een compassie training gevolgd. Yvonne heeft mij meegenomen in de compassie-reis naar (nog) meer mildheid voor mijzelf en de wereld om mij heen. Door de training mag ik nog meer keuzes maken vanuit mijn gevoel en intuïtie waardoor er meer ruimte en rust ontstaat. De training zit ontzettend goed in elkaar en Yvonne begeleid je met zo veel vriendelijkheid en vertrouwen. Ik beveel haar daarom ook van harte aan, een training bij haar volgen is echt een heel mooi cadeau aan jezelf!”

– Sylvia van Zweeden Mentaal Fit en 1:1 mindfulnesstrainer-

Online MBCL (compassie) training

”Het lesgeven doe je met veel liefde, dat is echt te zien en te merken. Je straalt zelf compassie uit. Ik ben mij meer bewust geworden van innerlijke patronen en van wanneer mijn innerlijke criticus om de hoek komt kijken.”

”Van tevoren had ik niet gedacht dat de MBCL training zo’n grote verdieping zou brengen. Deze training heeft mij als een jas gepast. Stap voor stap ben ik een proces aangegaan van meer begrip en compassie. Voor mijn jongere en huidige zelf. Alsook voor mijn directe en wat verder afstaande omgeving.” 

”Tijdens deze training ben ik vol verwondering geweest, want iedere sessie bleek weer nieuwe inzichten te brengen. Het heeft mij geweldig verrijkt! En dat proces gaat ook na de training door. Dank je wel, lieve Yvonne, voor de mooie wijze waarop jij ons in dit proces hebt begeleid.” 

”De sessies via Zoom vind ik erg prettig. Het is fijn om vanuit je eigen veilige omgeving een training te volgen waarin je soms kwetsbaar bent. Jouw manier van begeleiden heb ik als zeer prettig ervaren. Het hoeft niet altijd zwaar en serieus, een grapje was ook mogelijk.”

”Ik heb de training als zeer behulpzaam, bijna heilzaam ervaren. Echt een upgrade! De MBSR had mij al veel inzichten gegeven om met voor mij onrustige of moeilijke situaties om te gaan. Maar de MBCL heeft mij vooral een rustiger en ”thuis bij mijzelf” gevoel opgeleverd.”

 

Aanmelden of meer informatie

3 + 6 =

Contactinformatie

06 18 32 74 54
info@yvonnevankooten.nl 
Reg.nr. SMR 200828
Reg.nr. VMBN 20211632
KvK 84923024

 

× Hoe kan ik je helpen?