Selecteer een pagina

Over Yvonne

Uit eigen ervaring weet ik dat mindfulness echt helpt om anders om te gaan met stress. In 2013 heb ik zelf een mindfulness training gevolgd vanuit het verlangen mij rustiger te voelen. En mij minder mee te laten nemen door werkdruk en het zorgen voor anderen. Door de training, en het daarna steeds meer eigen maken van mindfulness, heb ik inderdaad geleerd meer bij mijzelf te blijven. Wat mij heel goed heeft gedaan en nog steeds doet!

Het geeft mij veel voldoening en plezier om nu ook anderen te trainen in de vaardigheden om meer rust in zichzelf te vinden. En zo bij te kunnen dragen aan het bevorderen van vitaliteit, veerkracht en welzijn.

Ik ben geregistreerd categorie 1 lid bij de beroepsvereniging VMBN en in het MBCL register A en B. Naast mindfulness en compassietrainer ben ik, sinds 2001, werkzaam als geestelijk verzorger in de langdurige zorg en als vertrouwenspersoon voor de medewerkers. Verder ben ik getrouwd, moeder van 3 kinderen en de trotse oma van 3 kleinkinderen.

Wat anderen zeggen over Yvonne

Online mindfulness groep maart/april 2021

“De rust die zij uitstraalt, de prettige toon en de heldere communicatie.”

“Je voelt en merkt aan alles dat Yvonne mindfulness helemaal eigen heeft gemaakt, ze spreekt uit ervaring en wist precies waar wij soms tegenaan konden lopen.”

“Ook al was onze training via Zoom, Yvonne wist ons als groep toch met elkaar te verbinden, zij had een luisterend oor voor iedere cursist en iedereen kon zijn ervaringen delen of vragen stellen. Wij voelden ons veilig in de groep en iedereen durfde zich kwetsbaar op te stellen.”

“Rustige en vertrouwen gevende uitstraling.”

“Goed kunnen luisteren naar iedere cursist en geen enkele vraag of opmerking is raar. Continue en op een heel natuurlijke manier de kern van mindfulness onder de aandacht brengen. Fijne oefeningen in de audio.”

Online mindfulness groep okt/nov 2021

“Ik heb geleerd om af en toe een adempauze in te lassen. Bewustwording van het feit dat ik te weinig in het moment zit en voel, ervaar wat situaties met me doen. Ik vind dat je helder uitleg geeft. Je bent concreet en hebt duidelijk voor ogen hoe je het wilt, maar je hebt hierin een prettige zachtheid.”

“Je komt afspraken na. Stuurt alles op tijd op. Je communicatie is zowel “online” als schriftelijk heel duidelijk. Je hebt een prettige stem. Dat vind ik wel heel belangrijk omdat je toch dagelijks de oefeningen moet doen.”

“Ik heb geleerd meer in het hier en nu aanwezig te zijn. Vooral loslaten. Inzicht in de manier waarop ik controle wil houden. Jij legt het allemaal zo helder uit. Ook daardoor heb ik inzicht in mijzelf gekregen. Grenzen worden goed door jou bewaakt. Je bent daarin een geweldige gespreksleider. Er was ook humor.”

“Ik heb geleerd wat het nut is van mindfulness, oefenen om automatische stressreacties aan te pakken. Dingen met aandacht doen en oefenen iets te laten zijn zoals het is.”

“Ik heb geleerd om te ontspannen door de ademhalingsoefeningen. En om meer begrip en compassie met en voor mezelf te hebben, voor mijn denken en handelen. Het via Zoom volgen van de training leek mij in eerste instantie moeilijk maar ik heb het als heel prettig gevonden om in mijn eigen omgeving de lessen te volgen. “

Online MBCL (compassie) groep okt 2021 / jan 2022

”De training heeft me geleerd nog bewuster te genieten van alle dingen die er zijn, de natuur, wandelen, dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Ik sta ook positiever in het leven. Ik geef andere mensen meer complimenten, wat ik zelf ook fijn vind. Ik heb het gevoel dat ik een groter hart heb gekregen.”

”Ik heb de training als zeer fijn ervaren en ben echt blij dat ik de training gevolgd heb, dat ik zo enthousiast ben komt mede door de manier waarop jij de training hebt gegeven, de rust die je uitstraalt en iedereen de tijd en ruimte geeft om zijn verhaal te vertellen. Ik voelde me veilig om mijn verhaal te vertellen.”

”Ik ben dankbaar dat ik deze cursus bij jou heb gevolgd. Het was zo een waardevolle verdieping op de vorige training waardoor ik mezelf nog beter heb leren kennen, het heeft mij handvatten gegeven hoe ik beter kan om gaan met voor mij uitdagende situaties. Het heeft geholpen om mezelf minder verantwoordelijk voor anderen te voelen en dat geeft ruimte en rust.”

”Ondanks dat wij de cursus online deden voelden wij ons echt met elkaar verbonden en veilig genoeg om ons kwetsbaar op te stellen of om vragen te stellen Ik kan de cursus iedereen aanbevelen die zichzelf beter wil leren kennen.”

Individuele compassie training 2022

“Als mindfulnesstrainer heb ik het vaak over zelfcompassie met mijn deelnemers, maar zelf had ik nog nooit een compassie training gevolgd. Yvonne heeft mij meegenomen in de compassie-reis naar (nog) meer mildheid voor mijzelf en de wereld om mij heen. Door de training mag ik nog meer keuzes maken vanuit mijn gevoel en intuïtie waardoor er meer ruimte en rust ontstaat. De training zit ontzettend goed in elkaar en Yvonne begeleid je met zo veel vriendelijkheid en vertrouwen. Ik beveel haar daarom ook van harte aan, een training bij haar volgen is echt een heel mooi cadeau aan jezelf!”

– Sylvia van Zweeden Mentaal Fit en 1:1 mindfulnesstrainer-

Aanmelden of meer informatie

4 + 6 =

Contactinformatie

06 18 32 74 54
info@yvonnevankooten.nl 
Reg.nr. VMBN 20211632
KvK 84923024
BTW NL004044410B21